Introducere
Supravietuirea nu este un joc.
Supravietuirea nu poate fi simulata.
Supravietuirea nu este un stil de viata.
In ultimii ani, a devenit un trend, un subiect la moda. Informatiile privind acest subiect abunda. De aici si riscul dezinformarii.
Asta ne-am propus prin acest site, achizitia informatiilor cu adevarat utile, care ne pot antrena, pregati, ajuta.
In primul rand, orice persoana evita astfel de situatii. E in natura noastra. Este instinctul de conservare care ne-a ajutat sa supravietuim ca specie.
Mai pregnant decat in cazul animalelor, supravietuirea a trecut dincolo de adaptare. Se spune ca sunt doar doua specii pe Pamant care modifica mediul, nu se adapteaza. Omul si Elefantul.
Nici in cadrul emisiunilor de gen, nu ati vizionat niciodata actiunea in cazul situatiilor extreme. Pentru ca nu au existat. Toti realizatorii emisiunilor sunt constienti ca au nevoie de o ”plasa de siguranta”. Nici unul din ei nu isi asuma riscuri, nici unul din ei nu isi pune viata in pericol.
De aceea e evident. Atunci cand exista riscul de a ajunge in situatii limita, evitati.
Singurii care nu le pot evita, sunt militarii.
Daca totusi riscul merita, incercati minimizarea oricarui efect negativ. Va cunoasteti cel mai bine corpul. Faceti-va provizii de medicamente, apa, hrana, echipamente de semnalizare, unelte, baterii, haine etc.
Ramaneti calm, pentru a putea analiza corect situatia, faceti-va un plan si urmati-l.
De-a lungul timpului, oamenii au supravietuit unor situatii aparent imposibile, doar prin forta vointei lor.
Adaptabilitatea, rezistenta fizica si psihica, capacitatea de a improviza sunt calitati care va pot ajuta sa depasiti orice obstacol.