bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
GENERALITATI PARTICULARITATI DIVERSE PRIMUL AJUTOR

Adapostul

Un adapost poate oferi protectie impotriva soarelui, insectelor, vantului, ploii, zapezii, caldurii sau frigului. Poate oferi o stare de bine. Va poate mentine dorinta de a supravietui.
In unele zone, nevoia de adapost o poate depasi foamea, sau chiar setea. De exemplu, expunerea prelungita la frig va provoca oboseala excesiva si slabiciune. O persoana epuizata poate dezvolta o atitudine pasiva, si, deci, poate pierde dorinta de a supravietui.
Cea mai des intalnita eroare in pregatirea unui adapost o reprezinta supradimensionarea. Un adapost trebuie sa fie suficient de mare pentru a va proteja. Dar suficient de mic pentru a conserva caldura corporala, in special in medii reci.

ALEGEREA TIPULUI DE ADAPOST
In situatii de supravietuire, cand realizati faptul ca adapostul are o prioritate ridicata, trebuie sa va orientati rapid spre a gasi un loc potrivit. In aceasta etapa, retineti detaliile importante:
- locul trebuie sa aiba materialele necesare construirii adapostului;
- trebuie sa fie suficient de intins si inalt pentru a fi comod.
Trebuie totusi tinut cont si de situatie si siguranta:
- trebuie sa permite observarea;
- trebuie sa permita parasirea acestuia;
- trebuie sa permita semnalizarea
- trebuie sa asigure protectie impotriva animalelor salbatice;
- trebuie sa nu aiba insecte, reptile sau plante otravitoare.
De asemenea:
- evitati zonele inundabile;
- evitati zonele expuse avalanselor de zapada sau caderilor de pietre;
In unele zone, anotimpurile anului afecteaza major locul ales. Locurile ideale difera in medii reci fata de cele in medii calde. In timpul iernilor montane cautati un loc ce va ofera protectie impotriva zapezii si vantului, dar care au combustibil pentru foc (ex. lemne) si o sursa de apa. In timpul verilor secetoase, in zone asemanatoare, cautati locuri aproape de o sursa de apa, dar lipsite de insecte.

adapost

TIPURI DE ADAPOSTURI
In afara de considerentele mentionate anterior, mai aveti in vedere si:
- timpul si efortul destinat amenajarii adapostului;
- daca adapostul asigura o protectie adecvata impotriva intemperiilor;
- daca aveti uneltele necesare amenajarii, iar daca nu, daca le puteti improviza;
- daca aveti suficient material pentru amenajare.
Iar pentru a tine cont de toate aceste aspecte, trebuie sa cunoasteti tipurile de adaposturi care pot fi amenajate

Mai jos veti gasi o prezentare detaliata a unor tipuri de adaposturi, insa trebuie retinut faptul ca factorul cheie in jocul supravietuirii il reprezinta improvizatia, iar situatiile variate pot cere sau oferi solutii de combinare sau modificare a diferitelor tipuri de adaposturi prezentate, care sunt tipuri de baza

ADAPOSTURI DIN FOI DE CORT

ADAPOSTURI TIP WIGWAM

ADAPOSTURI INDIVIDUALE

ALTE TIPURI DE ADAPOSTURI

ADAPOSTURI NATURALE